YLEn Musiikkitalon klubi-ilta: Kauneimmat barokkijoululaulut   David Hackston, Jussi Salonen ja Ensemble Nylandia (Sini Vahervuo, Kaisa Ruotsalainen, Mikko Ikäheimo, Jugi Rautasalo ja Matias Häkkinen).

YLEn Musiikkitalon klubi-ilta: Kauneimmat barokkijoululaulut

David Hackston, Jussi Salonen ja Ensemble Nylandia (Sini Vahervuo, Kaisa Ruotsalainen, Mikko Ikäheimo, Jugi Rautasalo ja Matias Häkkinen).

Taltioitu suora lähetys 8.12.2016 YLE-klubilta: Kauneimmat barokkijoululaulut

David Hackston, Jussi Salonen ja Ensemble Nylandia (Sini Vahervuo, Kaisa Ruotsalainen, Mikko Ikäheimo, Jugi Rautasalo ja Matias Häkkinen) tunnelmoivat joulunajan barokkimusiikin parissa.

 

Georg Friedrich Händel (1685-1759): Comfort ye & Ev'ry Valley

Trad. ranskalainen 1600-luvulta: Heinillä härkien kaukalon (Entre le boeuf et l'âne gris)

Trad. ranskalainen: Joseph est bien marié

Marc-Antoine Charpentier (1643-1704): Joseph est bien marié & Ou s'en vont ces guays bergers

Marc-Antoine Charpentier: Un flambeau, Jeanette, Isabelle

Johann Hermann Schein (1586-1630): Vom Himmel hoch da komm ich herr (Enkeli taivaan lausui näin)

Michael Praetorius (1571-1621): Es ist ein' Ros' entsprungen (Tuo armon valkokyyhky)

Anon. englantilainen (1591): Lully lulla (Conventy Carol)

Trad. walesilainen 1500-luvulta: Deck the Hall (Kuusen kotiin tuoda saamme)

Trad. irlantilainen: Wexford Carol

Trad.skotlantilainen 1700-luvulta: Auld lang syne (Tää ystävyys ei raukene)

 

Intiimillä Musiikkitalon barokkiklubilla tuudittaudutaan joulun tunnelmaan. Kauneimmat barokkijoululaulut -ilta sisältää tuttuja ja tuntemattomampia joululauluja Euroopasta 1500-1700 -luvuilta, periodi-instrumentein soitettuna - yhteislaulua unohtamatta. Esiintyjinä David Hackston, kontratenori Jussi Salonen, tenori, Sini Vahervuo, nokkahuilu ja traverso, Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Mikko Ikäheimo, teorbi ja barokkikitara, Jugi Rautasalo, diskantti- ja bassogamba, barokkisello, sekä Matias Häkkinen, cembalo. Musiikkitalon Paavo-sali 8.12.2016. Toimittajana Riikka Holopainen. Ohjaus Teemu Holttinen.

Avaa lähetys uuteen ikkunaan täältä Kauneimmat barokkijoululaulut

 

Ensemble Nylandia on vieraillut Café Barockin jo perinteeksi muodostuneessa Kauneimmat barokkijoululaulut -konserttisarjassa vuodesta 2012 alkaen. Kontratenori David Hackston ystävineen vie kuulijat barokinajan joulun sävelmaailmaan intiimillä barokkiklubilla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi juonnetussa tilaisuudessa - yhteislaulua ja -soittoa unohtamatta. Kokoonpanot ovat vaihdelleen luuttulauluduosta isoon barokkiorkesteriin ja Kauneimmat barokkijoululaulut on levittäytyt Helsingin lisäksi myös muualle Suomeen, kuten Jyväskylään ja Nurmeksen joulumusiikkifestivaaleille.

 

 

cafebarock@gmail.com

ensemble.nylandia@gmail.com