Back to All Events

Nostre Maistre et bon Pere - Mestarit ja Kisällit

  • Temppeliaukion kirkko Lutherinkatu 3 00100 Helsinki Finland (map)

The Royal Wind Musicin ja Ensemble Nylandian yhteiskonsertti Temppeliaukion kirkossa. 16-henkinen kamarikokoonpano esittää värikkään ja jännittävän kirjon renessanssimusiikin kehityskaarta aina 1400-luvun alkupuolelta 1600-luvun alun Monteverdiin.

Heinäkuussa Suomeen kiertueelle tuleva The Royal Wind Music on alankomaalainen 1500-luvun renessanssimusiikkiin erikoistunut nokkahuiluyhtye. Paul Leenhoutsin vuonna 1997 perustaman kokoonpanon tekee jopa maailmankin mittakaavassa ainutlaatuiseksi sen erityinen äänenväri ja yli neljänkymmenen yksilön historiallisiin malleihin pohjautuva vaikuttava soitinkokoelma, jonka näyttävin yksilö on harvinainen 3 metriä pitkä subkontrabassonokkahuilu.

The Royal Wind Music on esiintynyt aina Pohjois- ja Keski-Amerikkaa myöten, ja Euroopassa se on kiertänyt laajalti keskeisiä, itäisiä ja läntisiä osia, mutta vierailu Suomeen tulee olemaan Pohjolanmatka ensimmäistä laatuaan.

Ohjelma Nostre Maistre et bon Pere - Mestarit ja Kisällit kertoo 1400-1500-lukujen kiehtovasta säveltäjäsukupolvien ketjusta, jossa musiikilliset tyylit kehittyivät ja hioutuivat kohti renessanssin geometrisen täydellisyyden ihannetta.

Säveltäjät: Josquin Desprez, Claudio Monteverdi, Johannes Ockeghem, Jean Richafort, Johann Steffens ja monia muita

Liput ovelta 20€/10€, sekä ennakkoon Ensemble Nylandian Barokkiputiikista (ennakkohinta 18€/9€). Varaudu todistamaan oikeutesi alennusryhmään.

www.royalwindmusic.org

FB-tapahtuma

The Royal Wind Music esiintyy myös tulevan kesän BarokkiKuopio-festivaaleilla:

Kijkje in de keuken -kulissien takana 20.7. klo 15 Pyhän Johanneksen kirkko, Kuopio

Nostre Maistre et bon Pere - Mestarit ja Kisällit 21.7. klo 15 Kuopion Tuomiokirkko

Kuva: Marco Borggreve

Kuva: Marco Borggreve