Back to All Events

Seitsemän rituaalia - BarokkiKuopio 2019

  • Keskusseurakuntatalo Suokatu 22 Kuopio (map)

Sju ritualer eli Seitsemän rituaalia on säveltäjä Gustav Nyströmin renessanssinokkahuiluyhtye Q Consortille vuonna 2015 säveltämä sarja, joka saa kokonaisuudessaan ensiesityksensä tämän vuoden BarokkiKuopio-festivaalilla. Eri kokoisten puisten renessanssinokkahuilujen pehmeä ääniä sekoittuu teoksessa Nyströmin teknomusiikista vaikutteita saaneeseen rytmi- ja sävelkieleen. Teoksen tematiikkana ovat viikonpäivät skandinavisessa mytologiassa; sarjan osat kuvaavat viikonpäiville nimensä antaneita eri tavoin sankarillisia aasajumalia Måne, Tyr, Oden, Tor, Freja, ja Sol. Lauantai on poikkeus – se on saanut nimensä peseytymisestä (löga sig). Puhdistavatko Seitsemän rituaalia nokkahuilun maineen, vai tarvitaanko vielä rituaali, jossa muovinokkahuilut poltetaan?

Lue Q Consortista lisää täältä

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10/7e ovelta 30 min ennen konserttia. Korttimaksu käy.

Yhteistyössä: BarokkiKuopio

FB-tapahtuma