Back to All Events

Ennenkuulematonta ja puhkirakastettua

  • Temppeliaukion kirkko 3 Lutherinkatu 00100 Finland (map)

Ohjelma:
Alessandro Stradella: Sinfonia avanti il Barcheggio D-duuri
Antonio Vivaldi: Konsertto E-duuri RV 269 'La primavera'
Georg PhilippTelemann: Trumpettikonsertto D-duuri TWV 51:D7
A. Vivaldi: Konsertto g-molli RV 315 'L'estate'
----
A. Viviani: Sonaatti I trumpetille ja continuolle C-duuri
A. Vivaldi: Konsertto F-duuri RV 293 'L'autunno'
A. Vivaldi: Konsertto f-molli RV 297 'L'inverno'

Solisteina toimivat Antto Vanhala, viulu ja Miikka Saarinen, barokkitrumpetti. Ensemble Nylandiaa johtaa Matias Häkkinen.

 

Ennenkuulematonta ja puhkirakastettua

Ensemble Nylandia konsertoi Temppeliaukion kirkossa lauantaina 3.10.2015 klo 20. Barokkiorkesterimme tutkii trumpettiohjelmiston kautta soolokonserton syntyvaiheita. Konserttissa palaamme samalla Nylandian alkuvaiheisiin tarkastelemaan kuinka soittomme on kehittynyt Antonio Vivaldin Vuodenaikojen parissa. Ohjelmassa kuullaan Vivaldin ohella teoksia Giovanni Buonaventura Vivianilta, Alessandro Stradellalta sekä Georg Philipp Telemannilta.

Konsertin solisteina esiintyvät Antto Vanhala, viulu ja Miikka Saarinen, barokkitrumpetti. Ensemble Nylandiaa johtaa Matias Häkkinen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 20/10€.

Poikkeuksellisesti pyydämme yleisöä taltioimaan tapahtumaa älylaitteidensa avulla. Luotamme kuulijoiden hyvään tahtoon lähettää video- ja äänitallenteet barokkiorkesterin yksityiseen käyttöön. Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry pidättää itselleen kaikki oikeudet julkaista tätä materiaalia, mutta perinteisiä kuvia saa jakaa ja kommentoida vapaasti eri sosiaalisissa medioissa. Tarkoituksena on koostaa kertyneestä materiaalista kotisivuillemme pieni dokumentti, jossa esiintyjien ja yleisön eri näkökulmat muodostavat ehjän kollaasin. Konsertista saa keskustella myös livenä sosiaalisessa mediassa, kunhan noudattaa hyvää, kuulijoita kunnioittavaa konserttikäytöstä, jossa musiikki on etusijalla.

 

Ennenkuulematonta ja puhkirakastettua Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3) lauantaina 3.10. klo 20, vapaa pääsy.

 

Sana dokumentoinnista

Ensemble Nylandia sallii poikkeuksellisesti älylaitteiden käytön illan konsertissa. Luotamme että yleisö osaa käyttää laitteitaan äänettömällä ja muita häiritsemättä, sekä kunnioittaa esiintyjien oikeutta päättää tallenteiden mahdollisesta julkisesta jakelusta.

Tallenteet tulisi lähettää tätä osoitetta käyttäen:
http://blueshare.fi Arto Kitulalle arto.kitula@bluemedia.fi


Kaikki tiedostot lähetetään sellaisenaan, kuten ne tallennuslaitteella (puhelin/kamera) ovat, ilman mitään käsittelyä.

Tiedostoja voi toki lähettää vaikka DVD:lläkin Ensemble Nylandian työhuoneelle, tai käyttää jotain yleisistä pilvipalveluista. Kaikesta voidaan sopia spostitse: ensemble.nylandia@gmail.com

Lisätietoja: Olli Hyyrynen, 044-9671069 ja Arto Kitula, arto.kitula@bluemedia.fi

Toivomme että kaikki mahdollisesti julkaistava materiaali on Nylandialla pe 9.10. mennessä. Ensemble Nylandia pidättää kaikki oikeudet julkaista video- ja äänitallenteita konsertistaan.

Valokuvia varten seuraa meitä Facebookissa tai instagramissa @ensemblenylandia. Julkaise kuvasi ja käytä #ensemblenylandia ja merkitse meidät kuvaasi @ensemblenylandia.

 

About documenting the event

In this concert Ensemble Nylandia gives the audience a permission to record the event on their smart phones. We trust that people know how to switch off all sound and flashes on their devices. We will also retain all our rights as performers to decide about the publication of any video or audio of this concert.

All video and audio should be sent via this address:
http://blueshare.fi to Arto Kitulalle arto.kitula@bluemedia.fi

All files should be sent as they are on the device without any editing.

You may also contact the ensemble: ensemble.nylandia@gmail.com in case an alternative way of sharing the files is needed.

For additional information: Olli Hyyrynen, 044-9671069 and Arto Kitula, arto.kitula@bluemedia.fi

For photos you may use Facebook or Instagram: @ensemblenylandia. Publish your fotos using: #ensemblenylandia and tag them: @ensemblenylandia.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Olli Hyyrynen, toiminnanjohtaja, Ensemble Nylandia ry

044-9671069

ensemble.nylandia@gmail.com

Ensemble Nylandia verkossa

Ensemble Nylandia Facebookissa

"Ennenkuulumatonta ja puhkirakastettua" Facebookissa

 

Mielestäni henkilökohtaisesti kiinnostavinta ja tyydyttävintä on tässä toiminnassa se, että oman kokemuksen ja osaamisen lisäksi vuosien soittaminen yhdessä mahdollistaa luottamuksen, tuntemisen ja sitä kautta elävän läsnäolon lavalla.

Matias Häkkinen                                                                                                                               

Länsimaista musiikkia on vaikea kuvitella ilman Antonio Vivaldin konserttoja. Ne ovat lapsesta asti tehonneet minuun ja kuuluneet ”soittolistaani”. Vivaldi rakasti erityisesti omaa soitintaan  − viulua − ja tämä rakkaus välittyy vahvasti esittäjälle. Hän osasi käyttää soitinta nerokkaasti kaikenlaisissa yhteyksissä: lauluäänenä vivahteineen, ketteränä virtuoosisoittimena ja erikoisefektien välineenä. Neljässä vuodenajassa on kaikkia näitä piirteitä ja ne sisältävät loputtomia mahdollisuuksia uusiin tulkintoihin ja tunnelmiin. Vivaldissa minua viehättääkin erityisesti säveltäjän ja esittäjän rajapinta: miten hän heittää ideansa runsaina paperille, mutta odottaa kuitenkin esittäjän säveltävän teoksen valmiiksi. 

Antto Vanhala

Koen barokkitrumpetin hyvin lähellä ihmisääntä olevana instrumenttina. Soittaminen on erittäin fyysistä ja artikulointi sekä äänensävyjen hallinta puheenkaltaista.  

 Mahdollisuus soittaa barokkitrumpettia solistina upeiden vanhaan musiikkiin perehtyneiden muusikoiden kanssa on poikkeuksellinen mahdollisuus. On hienoa että pystymme tarjoamaan Helsingissä tilaisuuden kuulla barokkitrumpettia soolosoittimena ja esittelemään yleisölle mahdollisesti uutta barokkiohjelmistoa.

Miikka Saarinen

                                                                                

Earlier Event: July 2
Barokista nykyaikaan
Later Event: October 14
Alla corte di Cristina di Svezia